Conceptul Sports HUB

Conceptul ‘Sports HUB’ urmărește (inter)conectarea a două dintre domeniile care contribuie semnificativ la dezvoltarea societății noastre, dar între care au existat până acum doar interacțiuni sporadice: sportul și business-ul.

Obiectivul principal al Sports HUB este să devină o comunitate de business și dezvoltare personală, atât pentru sportivii în plină activitate, cât și pentru foștii sportivi care doresc să investească, în continuare, timpul și cunoștințele lor în proiecte cu o importantă componentă sportivă.

Nu în ultimul rând, Sports HUB își propune să creeze o punte autentică și oportună între companii, oameni de afaceri și sportivi, în vederea unui câștig mutual - fie că vorbim din punct de vedere emoțional, financiar sau al expertizei.

Viziunea și strategia din spatele conceptului Sports HUB se axează pe cinci dimensiuni:

  • dezvoltare personală;
  • educație profesională (pentru sportivi și administratori sportivi);
  • mediu solid de afaceri;
  • responsabilitate socială;
  • bună guvernare (pentru companii).

Dezvoltare personală 

Sports HUB își propune să ofere membrilor săi oportunități eficiente pentru dezvoltarea personală. Organizația este concepută pentru a facilita colaborarea între membri și pentru a transfera către aceștia know-how-ul liderilor de top, fie că sunt din sport, antreprenoriat sau corporații.

HUB-ul oferă, de asemenea, resurse pentru studiu individual, oportunități de consiliere, mijloace de (auto)evaluare șamd.

Mediu de afaceri 

Pentru că Sports HUB a identificat nevoia reală de a fructifica performanțele sportive și dincolo de teren, ne dorim creșterea investițiilor financiare în acest sens.

Prin proiecte manageriale și antreprenoriale, vom încuraja, consilia și susține inițiative de business în sport, cu obiectivul declarat de a deveni un incubator de start up-uri în domeniu.

Educație profesională 

Intenționăm ca, prin parteneriate cu instituții educaționale acreditate național și internațional și prin dezvoltarea unor platforme de e-learning, să facilităm accesul membrilor la forme de educație inovativă.

Responsabilitate socială 

Ne propunem să inspirăm, să mobilizăm și să facilităm întâlniri de networking pentru sportivii care aspiră să devină lideri dincolo de sportul practicat, sportivi-modele ce pot să ofere înapoi societății ceva din experiența și viziunea lor.

Sports HUB poate facilita unificarea eforturilor și crea legături între sportivi, cluburi, mediul antreprenorial și corporații - conexiuni care vor genera programe de responsabilitate socială coerente și relevante.

Bună guvernare 

Plecând de la premiza că sportul ar trebui să devină în România o prioritate națională, ne propunem să promovăm idei și proiecte fundamentate pe o relație de încredere reciprocă între stat și societatea românească.

Sports HUB va crea legături directe cu instituțiile guvernamentale și alte organe de conducere, prin care să poată susține inițiative legislative, dezbateri publice sau campanii de politici publice.